Smaak of stijl?

  Alette     21-10-2017     Reacties (0)

Smaak of stijl? Een van de meest gestelde vragen in de winkel is, waar ik mijn assortiment vandaan haal, of ik het allemaal zelf uitzoek en hoe. Ja dus. Voor dat ik de winkel begon, had ik lades vol met kleine opschrijfboekjes, waarin ik mooie merken opschreef, websites die ik leuk vond etc.  En toen de kogel door de kerk was, dat ik zou gaan beginnen, kwamen de boekjes van pas. Ik ging naar beurzen, showrooms, andere winkels en veel op internet neuzen. Dat doe ik trouwens nog steeds. Er is ook zoveel te koop.  Ik koop in op gevoel, vind ik het leuk, of niet, that’s the question! Zit op een dag dat gevoel niet goed, dan kan ik ook niet beslissen!

Maar hoe blijf je trouw aan jezelf? Aan je eigen smaak? Je eigen stijl, heb ik een stijl, geen idee, totdat ik vorig jaar ergen bij VT wonen op tv hoorde dat mijn stijl eclectisch is. Dat is eigenlijk vanalles door elkaar en bij elkaar. Jeeh dus er is een naam voor mijn smaak :) het mag dus, een mix van vanalles wat! Het ‘cleane’ van de scandinavische merken met vooral een grijze, witte basis. Gecombineerd zachte pastelletjes, warme tinten of knalkleurtjes af en toe. Voeg daar wat  retro / brocante items aan toe in mijn huis + winkel en dan heb je het wel zo’n beetje.
Kortom doe wat je zelf mooi vind, waar je blij van wordt, waar je je fijn bij voelt, niet wat je op tv ziet / bij anderen / of in de bladen! Blijf trouw aan jezelf :)

 

Lees meer

Een prille verliefdheid

  06-04-2017     Reacties (1)

Een prille verliefdheid Een prille verliefdheid, roze wolk, liefde op het eerste gezicht, bijna wekelijks overvalt het me, op een opschrijfboekje, dat ene vaasje, het zachte kussen, een printje, of nog erger, het tafereeltje ...
Al mijn hele leven kan ik blij worden van spullen, klinkt materialistisch en toch is het niet zo bedoeld. Je huis, je tas, zelfs mijn auto, dat ben ik, daar voel ik me fijn, veilig, knus en warm. En hoe het kan? Ik heb geen idee. Ik houd van kleur, van hout, van zwart en wit, maar niet teveel. Ik houd van oud, van nieuw en vooral de combinatie van beiden. Ik houd niet van duur, wel van duurzaam.  In huis kreeg ik elke keer reacties, dat het zo een fijne plek was, en in huis was het vol / klaar. Dus het werd tijd om de stap te zetten voor een winkel, De Winkel in Leiden. En nu dan ook online, en zo werd ik vanavond gewoon verliefd op dit plaatje van de nieuwe webshop. Ik hoop dat jullie er net zo blij van worden :)

 

Lees meer